De voordelen van onze uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering - regel uw uitvaart goed

Uitvaartverzekering

De uitvaartkostenverzekering keert bij overlijden het verzekerde bedrag uit om de kosten van begrafenis of crematie op te vangen.
De uitkering stelt de nabestaanden in staat om zelf te bepalen op welke wijze de uitvaart wordt verzorgd.
U kunt dit ook zelf bepalen door gebruik te maken van een Senarium, waarin u zelf uw wensen aan kunt geven. U vindt deze op de Downloads pagina.

Afsluiten

Op deze website kunt u zeer eenvoudig een uitvaartverzekering afsluiten. U kunt vrijblijvend een premieberekening maken en indien de premie u bevalt kunt u de verzekering direct online afsluiten.

Combinatiepolis

Twee of meer personen kunnen op één polis worden verzekerd. Per verzekerde kan een verzekerd bedrag worden gekozen. De polis kan later gesplitst worden (bijvoorbeeld als een kind zelfstandig gaat wonen).

Overige kosten

De uitkering dient in de eerste plaats om de kosten van een begrafenis of crematie te dekken maar kan ook gebruikt worden voor andere extra uitgaven zoals reiskosten voor verwanten die in het buitenland wonen en belastingen zoals successierechten.

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag is minimaal € 1.500,- en maximaal € 15.000,- per persoon.
Aan de hand van de uitvaartkostenmeter (te vinden op de pagina Kosten Uitvaart) bepaalt u zelf de hoogte van het verzekerde bedrag. U mag ook een hoger of een lager bedrag kiezen. Anders dan bijvoorbeeld bij de uitvaartverzekering in natura van Dela bent u eigen baas en kunt u zelf kiezen.

Premie-indexering

Als u kiest voor een verzekering met premie-indexering blijft het verzekerde bedrag gedurende de looptijd op pijl.

Winstdeling

U neemt altijd deel in de winstdeling. Ieder jaar ontvangt u hiervan een overzicht.

Premie

De premie is afhankelijk van de leeftijd en het geslacht van de verzekerde en wordt, naar eigen keuze, periodiek of eenmalig door storten van een koopsom betaald.
Wij adviseren u de premie te betalen tot aan uw VUT of pensioenleeftjd. Op dat moment kan uw inkomen immers dalen en bent u

Dekking ongeboren kind

Indien een kind na 24 weken zwangerschap levenloos ter wereld komt of binnen 30 dagen na de geboorte overlijdt keert de uitvaartverzekering 30% van het verzekerde bedrag van de vrouwelijke verzekerde uit.

Belastingen

Over de uitkering van een uitvaartverzekering wordt geen inkomstenbelasting geheven. In het huidige belastingstelsel is de opgebouwde waarde tot een bepaalde grens vrijgesteld van vermogensrendementsheffing.